Aquesta pregunta no és tan insòlita com pot semblar: més del 60% dels llicenciats afirma que no té una feina relacionada amb el que ha estudiat. Molts joves estan sobrequalificats i troben feines que requereixen menys formació, i altres, malgrat buscar-ne activament, no en troben. Et proposem dos portals suggerents per si cerques feina.
Si t'has cansat d'enviar currículums, de fer entrevistes de selecció de personal, d'estirar fils i preguntar als contactes... sense obtenir cap resultat, potser t'interessa el nou portal Feina Activa, que ha posat en marxa el Departament de Treball, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta eina, gratuïta i a l'abast de tothom, pretén fer més fluïda la relació entre les persones aturades o que volen canviar de feina i el mercat laboral. I té una missió doble: d'una banda, ofereix ofertes de feina, i de l'altra, facilita a les empreses la recerca i selecció de persones treballadores.
Per accedir a la borsa d'ofertes, que en aquests moments supera les 2.500, les persones interessades han d'introduir el codi de renovació de demanda de feina atorgat per l'Oficina de treball, en cas que siguin a l'atur, o bé el nom i una clau de pas, si no són aturats. Un avantatge d'aquesta eina és que permet donar d'alta tants currículums com es vulgui, la qual cosa permet enviar el més adequat en cada oferta laboral concreta. A més d'això, Feinactiva enllaça amb altres portals de cerca de feina i ofereix recursos per definir els objectius laborals, preparar entrevistes de feina, calcular el sou net, cercar convenis, etc.
Crear una empresa?
Si ets dels qui pensen que en plena crisi és un bon moment per començar projectes nous, potser t'interessa aquest altre portal, creat pel Departament de Treball per animar els emprenedors a crear una empresa. En aquest portal s'hi poden trobar recursos per a totes les fases del procés creatiu, des de la sensibilització en les etapes formatives fins a la consolidació empresarial i la futura avaluació. A grans trets, segons aquest portal els emprenedors haurien de seguir sis passos per crear un nou negoci: primer, haurien de tenir una idea, després, fer un pla de negoci, buscar finançament, buscar un espai de feina, i finalment, donar d'alta l'activitat empresarial i començar el negoci.
Més informació
- Portal Feinactiva
- Portal Inicia, del Departament de Treball
- Recusos per cercar feina a JOVE.CAT
Recomanacions a l'hora de començar a cercar feina, recursos per a assessorar-te i propostes de llocs on pots anar per trobar feina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada