dilluns, 15 de març del 2010

Convocatòria de proves d'accés a formació professional, ensenyaments esportius i d'arts plàstiques i disseny

Termini d'inscripció: del 8 al 22 de març de 2010


Convocatòria de proves d'accés a formació professional, ensenyaments esportius i d'arts plàstiques i disseny

El Departament d'Educació ha obert la inscripció per la convocatòria de les proves d'accés a la formació professional, als ensenyaments d'esports i a les arts plàstiques i disseny. L'objectiu de la convocatòria és que aquelles persones que no tenen la titulació necessària per matricular-se en aquests estudis hi puguin accedir demostrant les capacitats, els coneixements i les habilitats que requereixen.

La inscripció, oberta fins al 22 de març, es pot fer de forma telemàtica. Educació preveu superar la xifra d'inscripcions de l'any passat —33.210 persones—, el 75% de les quals van aprovar. Les proves d'accés seran tant per als cicles de grau mitjà com per als de grau superior i es faran entre el 5 de maig i el 12 de maig. En el cas de triar els de grau mitjà hauran de passar unes proves corresponents als coneixements de l'ESO; per als de grau superior, les proves es correspondrien al batxillerat.

El perfil dels inscrits i inscrites sol ser d'una persona que no té completada l'ESO i que ara vol recuperar els estudis –en el cas de les proves de grau mitjà- o bé que ha acabat un grau mitjà i vol accedir a un de superior de formació professional. Per això, el Departament d'Educació posa al seu abast les proves d'accés per tal que pugui tornar-se a incorporar al sistema educatiu i completar la seva formació.

Enguany, com a novetat, les persones que formen part de famílies monoparentals disposaran d'una taxa reduïa a l'hora de fer la inscripció a les proves.

Convocatòria dels exàmens

Els exàmens constaran de dues parts diferenciades. D'una banda, una prova de matèria comuna per als cicles de grau mitjà (ja sigui FP, esports o arts plàstiques i disseny), la qual valorarà el grau d'assoliment de les capacitats bàsiques de l'ESO. Per això, s'inclouran exercicis de ciències de la naturalesa, llengua castellana, catalana i anglesa o matemàtiques, entre d'altres.

D'altra banda, hi haurà una prova específica per als ensenyaments d'arts plàstiques i disseny i per als ensenyaments esportius, que es faran en una altra data.

Pel que fa al grau superior, l'organització és la mateixa, però referent a les capacitats i coneixements del batxillerat. En aquest cas, FP i arts plàstiques i disseny disposen d'una part específica. Per a FP, l'aspirant ha de triar dues d'entre les diferents matèries (biologia, psicologia, dibuix tècnic, física, economia i organització d'empreses...). Per a les arts plàstiques i disseny, la prova consta d'un exercici de les dues matèries a triar entre: dibuix artístic, dibuix tècnic, imatge i volum.

Les dates de les proves són les següents:

Formació professional

Arts plàstiques i disseny

Esportius

Grau mitjà

5 de maig

5 de maig, part comuna

6 de maig, part específica

5 de maig, prova general

Grau superior

7 de maig, part comuna

12 de maig, part específica

7 de maig, part comuna

6 de maig, part específica

7 de maig, prova general



Les proves es duran a terme en instituts i escoles d'art. En total, seran més de 290 comissions avaluadores les que s'encarregaran de tot el procés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada